čtvrtek 22. května 2008

EURUSD/ 4tyden/ Leden 08/ Daily Graf - 30.1.2008


Technicka stranka naseho grafu ukazuje, ze i kdyz je trh EURUSD silne volatilni dochazi k otevrenemu vymenovani nazoru mezi byky a medvedy. Spodni hranice supportu se vsak i presto mirne zvysuje a vykyvy jsou zpusobeny predevsim narazovym smyslenim spekulantu/investoru. Tento a predevsim minuly tyden byl tydnem velice hektickym a chaotickym na akciovych trzich. Tato nalada samozrejme ovlivnila i chovani spekulantu na temer vsech menovych parech. Velkym zasahem byla zmena urokovych sazeb na neplanovanem setkani FEDU. Jeden z duvodu, proc akciove trhy (v tomto pripade ty americke) ovlivnuji dalsi sfery globalni ekonomiky je i tento:
"Americké domácnosti oproti svým evropským protějškům totiž drží velkou část svého bohatství právě ve formě akcií a jiných finančních aktiv, a proto mají akciové kurzy významný vliv na spotřebu amerických domácností. Pokud jsou totiž kurzy finančních aktiv nahoře, bohatství Američanů je větší a to jim poskytuje určitou psychologickou podporu k utrácení a ke spotřebě. Spotřebitelská poptávka tvoří velkou část HDP Spojených států a díky tomu je chování spotřebitelů nesmírně důležité pro celou americkou ekonomiku, nemovitostní trh nevyjímaje. Ekonomický gigant – USA – potom dále ovlivňuje ekonomické dění a stav na finančních trzích v dalších částech světa."


Dle meho nazoru dojde k odrazeni od spodni hranice resistance avsak neocekaval bych plny navrat k hranici supportu. ADX DI+ rostou a pohledem na COT vykaz posledniho patecniho data lze vypozorovat, ze pesimisticka nalada hraje cim dal vetsi roli v oslabovani dolaru. Doporuceni bych volil pro tento tyden jako BUY EUR/USD az do patku a to predevsim z nejistoty vysledku Nonfarm Employment Change. Ten muze pomoci dolaru a posunout ho zpet ke sponimu supportu.



Žádné komentáře: